Søk
Søk
Kinoprogram
Kinoprogram
Min profil
Min profil
Menu
Menu
poster
play

Hva skjedde med Torstein Raaby?

6 år | november, 18 2022 | 1t 22m | dokumentar, krigsfilm, norsk

42 interessert
Filmvisningstidene er ikke tilgjengelige ennå
Program for kommende helg t.o.m. torsdag påfølgende uke blir normalt publisert onsdag formiddag, men ofte tidligere. Noen premiereforestillinger eller spesialvisninger har lengre forsalg.
6 fra 4 brukere
Nasjonalitet
Norge
Regi
Stian Indrevoll
Oversikt

Førpremiere med besøk av forfatter og regissør Mandag 24. oktober!

Hva var det egentlig som skjedde da den norske krigshelten og Kon-Tiki deltakeren døde nær en kanadisk topphemmelig militærbase midt under den kalde krigen? Filmskaper Stian Indrevoll har i 25 år vært på jakt etter sannheten om sin barndoms store helt Torstein Raaby.

"Hjertevarm fortelling om en menneskelig helt" - Liv Heyerdahl, direktør på Kon-Tiki museet og Thor Heyerdahls barnebarn "Filmen om min onkel, krigshelten og eventyreren, Torstein Raaby var en usedvanlig fin opplevelse. Filmskaperen har gjort et imponerende stykke arbeid!" - Tor Rune Raabye, nevø og sjef for Heimevernet fra 2013-2017 "Hjertevarm, spennende og lærerik film. Vanskelig å ikke la seg rive med" - Bergens Tidende "Verdig hommage" - Aftenposten Torstein Raaby var Nord-Norges største krigshelt, spion og en av deltakerne på Kon-Tiki ekspedisjonen. Torstein var Thor Heyerdahls bestekompis, festens midtpunkt, og en favoritt blant damene. Men han endte sine dager som 45-åring under en ekspedisjon til Nordpolen på en canadisk militærbase midt under den kalde krigen. Ingen har ønsket å prate om dødsfallet før nå. Filmskaper Stian Indrevoll har i 25 år jaktet på sannheten om sitt store idol.
6 år
barn ned til 1,5 år sammen med voksne
Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}